Online zajednica
Forum

Forum

Ćaskaonica

Ćaskaonica

Pred kupovinom
Kozmetometar

Kozmetometar

Vesti

Vesti

Vaši internet kuci
Vaše lične internet strane

Vaše lične internet strane

Blogovi

Blogovi

Fotoalbumi

Fotoalbumi

Linkovi
Planet Lepote

Planet Lepote

E-novosti
  Budite obavešteni o novostima na portalu Beauty Mania. Upišite svoju imejl adresu

Prijavite se za e-Novosti
  Čuvanje ličnih podataka

(Ne)obavezan fakultet?

Razmena mišljenja i saveta o poslu, zaposlenju i karijeri, i svemu vezanom za tu temu

Moderatori: Tanja, bubbles, catwoman

(Ne)obavezan fakultet?

Postod catwoman u 21 Jun 2009, 22:15

Mislite li da je u danasnje vreme obavezno imati diplomu falkuteta ili pak da je praksa vise bitna, bez obzira na visinu obrazovanja?
Osmeh je eliksir zivota...:)
Korisnikov avatar
catwoman

Pridružio se: 02 Feb 2009, 21:25

Re: (NE)OBAVEZAN FALKUTET?

Postod catwoman u 21 Jun 2009, 22:19

Iskreno, ja sam zavrsila srednju hemijsko-tehnolosku skolu, nakon toga zavrsila visi tecaj engleskog jezika, i zaposlila se kao producent marketinga na lokalnoj RTV, a kasnije izvrsavala poslove administracije, radio i tv voditelja, kao i reportera-novinara...ni za jedno od tih stvari nisam bila strucna, ali dobrom obukom svoje tadasnje sefice, mojom voljom, i kroz godine iskustva sve sam savladala i tako da sam ujedno radila posao koji sam volela, radila ga profesionalno i sve to bez falkuteta...dok su neki poznanici i prijatelji koji su imali diplomu fax-a, cekali godinama da rade u svojoj struci...
Osmeh je eliksir zivota...:)
Korisnikov avatar
catwoman

Pridružio se: 02 Feb 2009, 21:25

Postod lilika u 22 Jun 2009, 00:58

slazem se da nijew obavezno mada po meni zavrasen fakas ili bilo sta drugoa nije merilo pameti niti inteligenciej ili snalazljivosti...volja je mnogo bitnija za uspeh u svemu........
Korisnikov avatar
lilika

Pridružio se: 01 Jun 2009, 16:42

Postod Pegasus u 05 Jul 2009, 22:06

Mislim, da zavisi o tome što želiš raditi u životu.
Ja sam pravnica i bez fakultete u toj struci ne bih mogla raditi. Ali ima dosta drugih službi, u kojima je puno važnije sve drugo (kako se snalaziš, neko prethodno iskustvo i sl.), a ne toliko fakultetno obrazivanje.
"The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing."
[Edmund Burke]
Korisnikov avatar
Pegasus

Pridružio se: 15 Dec 2008, 19:27

Re: (Ne)obavezan fakultet?

Postod lilika u 06 Jul 2009, 16:02

slazem se....
Korisnikov avatar
lilika

Pridružio se: 01 Jun 2009, 16:42

Re: (Ne)obavezan fakultet?

Postod Zeljka u 27 Jan 2010, 00:25

Ја сам економиста за туризам...и мислим да је битан факултет, у мојој струци бар :) ако желиш неки напредак...
Али опет гледајући тренутну ситуацију око мене изгледа је много битнија сналажљивост и (што каже једна моја другарица) колико ти је флексибилна кичма ....  и једна и друга страна имају својих предности и мана,мада је најбоља комбинација по мени факултет + воља+ сналажљивост...али и они без факултета нису ништа мање вредни(чак шта више у појединим случајевима),па сви знамо да факултет није гаранција ни за запослење, а камо ли да је параметар за интелигенцију . :)) Ала се расписах.... Поздрав свима!!!
Korisnikov avatar
Zeljka

Pridružio se: 25 Jan 2010, 14:09

Povratak na Obrazovanje, zaposlenje i karijera